3S Firuze Konakları ve Satış Ofisini Ergün Mimarlık Tasarladı

3S Firuze Konakları ve Satış Ofisini Ergün Mimarlık Tasarladı

İstanbul-Avcılar E5 aksındaki en büyük konut projesi olan 3S Firuze Konakları ve Satış Ofisi, 1995 yılından Ergün Mimarlık tarafından tasarlandı.

A+A-

İnşaat sürecinde sona yaklaşılan 530 üniteli 3S Firuze Konakları’nın proje tanıtımının ve satışının yapıldığı ofis binası olan 3S Firuze Konakları Satış Ofisi, dönüşmekte olan bir endüstri bölgesinde, önceki kullanımında mevcut olan atölye yapılarının yapım tekniği ve formundan esinlenilerek hayata geçilirmiş bir yapı.

3s-firuze-konaklari-satis-ofisi.jpg

‘Çevreye Duyarlı Bir Ofis Yapısı’

Toplam 850 metrekarelik inşaat alanına sahip 3S Firuze Konakları Satış Ofisi, arsadaki mevcut yapılardan ilham alan formu, metal bir kabuk olarak kurgulanan cephesi ve iç mekanda kullanılan doğal malzemeleri ile benzerlerinden ayrışan ve çevreye duyarlı bir proje. Yapının beşik çatılı yüksek bölümü satış ve sergileme holü olarak düzenlenmiş. Teras çatılı arka kısımda ise 2 adet örnek daire ve servis mekanları bulunuyor. Sergi holü tasarımında, zeminde epoksi, çatı ve duvarlarda taşıyıcı çelik strüktür ve OSB, ofis platformlarında ise doğal ahşap kullanılarak endüstriyel stilde bir iç mekan tasarımı oluşturulmuş. Cephedeki metal kabukise bütüncül bir mimari form yaratırken güneş kontrolüne de olanak sağlıyor. Yapıda, gelen müşterilerin çevredeki manzarayı görebilmesi için cam ve çelikten oluşan bir seyir kulesi mevcut. Kulenin altında ise çalışanların ve ziyaretçilerin açık havada dinlenebilecekleri, rekreatif bir avlu bulunuyor.

3s-firuze-konaklari.jpg

Y. Mimar Eser Ergün, A’dan Z’ye her detayı en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş olan 3S Firuze Konakları Satış Ofisi’ni, “Tasarımın her noktasında; kütle ve iç mekan kurgusunda, cephe ve strüktür detaylarında bölgedeki endüstriyel hafızanın izlerinin sürülebileceği bir yapı, tanıtım ve çalışma mekanı” olarak tanımlıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.