30 Hazine Arazisi Satışa Çıkarılıyor!

30 Hazine Arazisi Satışa Çıkarılıyor!

Özelleştirme Yüksek İdaresi, 30 adet arsayı 2021 yılına kadar satma kararı aldı. Satışa çıkarılacak arsalar İstanbul, Ankara, Antalya, Muğla ve Yalova gibi illerde bulunuyor.

A+A-

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), kritik kararlar aldı. ÖYK'nin Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında aldığı kararla Muğla-Datça, Antalya-Aksu ve İzmir Çiğli ve Şanlıurfa- Karaköprü’de imar planı değişikliği yapıldı.


Kurul, Bodrum Gökçebel ile Yahşi, Türkbükü, Konacık; İstanbul Küçükçekmece ve Ümraniye, Antalya Manavgat, Kemer Alanya gibi yerlerdeki Hazine arazilerini özelleştirme kapsamına aldı.


İmar değişikliği

Datça’da Kargı Koyuna yakın olan, yaklaşık 56 dönümlük Hazine arsasının imar planında Özelleştirme İdaresince yapılan imar değişikliği planını onayladı. Datça Belediyesi yetkilileri konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yetkililer yapılan değişikiğin bölgedeki plana aykırı olarak yeşil alanın azaltıldığını belirtti. İmar planı değişikliği ile ilgili konuşan Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, "Belediyeye sunmadan bir değişiklik yapılıyorsa orada iyi niyet aramam, rant vardır. Datça’nın tamamı Özel Çevre Koruma Alanı" dedi.

EXPO'ya otel ve kanal


ÖYK'nin onayladığı kararlar arasında ntalya Expo Fuar Alanında imar planı değişikliği de bulunuyor. Antalya'nın Aksu ilçesinde yer alan Solak Mahallesi sınırları içinde bulunan toplam 1 milyon metrekarelik alanda plan değişikliği yapıldı. 

3 yıl içinde satılacaklar

ÖYK'nın aldığı bir diğer kararında da 30 Hazine arazisinin 2021 yılına kadar satışı öngörülüyor. Bunlar arasında da İstanbul Halkalı, Ümraniye ve Küçükbakkalköy; Ankara’da Alacaatlı ve Dikmen; Antalya’da Alanya, Kemer, Manavgat; Muğla’da Bodrum Türkbükü, Konacık, Yahşi, Fethiye; Yalova’da Çiftlikköy, Merkez ve Termal ilçelerinde 4 bin metrekareden 58 bin metrekareye kadar 30 adet arsa bulunuyor.  Söz konusu arsaların ekonomiye kazandırılması için gerekli görülmesi halinde imar planı değişikliği yapılabilecek. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.