3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Güzergahı

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Güzergahı

Hükümetin 100 günlük eylem planı programında yer alan ve yakında YİD modeliyle ihale edilecek 3 katlı büyük İstanbul tünelinin güzergahı belli oldu. İşte 3 katlı İstanbul tünelinin geçeceği ilçeler...

A+A-

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli için çalışmalar hız kazandı. YİD modeli ile ihale edilecek dev projeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 katlı büyük İstanbul tünelini 100 günlük hedeflerinin arasına koydu. Projenin ihalesi yakın zamanda yapılacak. Tünelin orta katını metro kullanacak. Alt ve üst katlarını ise araçlar.

CNN'de yer alan habere göre, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü aksının ihtiyacı olan metro tüneli ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün aksının ihtiyaç duyduğu karayolu tüneli ile birleşecek. Böylece Boğaz altından geçiş sağlanacak.3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli, 9 metro hattı ile entegre olacak.

Tünelin raylı sisteminin Avrupa Yakası ayağı İncirli'den başlacak o hat önce Mecidiyeköy'e gidecek. Ardından da Rumeli Hisarı'na ulaşacak. Ordan tünele girilecek ve Anadolu Yakası'nda Söğütlüçeşme'ye ulaşılacak. Tünelin araçları taşıyacak olan kısmı Hasdal'dan başlayacak. Rumeli Hisarı'ndan tünele girip karşıya geçecek ve Anadolu Yakası'nda Çamlık'ta TEM'e bağlanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.