3. Havalimanı Otel Projesi Başlıyor

3. Havalimanı Otel Projesi Başlıyor

3. havalimanı projesi kapsamında yapılacak olan 451 odalı 3. havalimanı terminali otel projesi inşaatı başlıyor. ÇED onayı alan otel projesinin 6 ayda tamamlanması planlanıyor.

A+A-

Yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilen ve birinci itabının 29 Ekim’de hizmete açılması planlanan İstanbul Yeni Havalimanı projesi kapsamda yapılacak olan otel projesi de start aldı. 3.Havalimanı Terminal Oteli’nin ÇED süreci başladı.

Arnavutköy Tayakadın Mevkiinde İGA Havalimanı İşletmesi tarafından hayata geçirilen 3.Havalimanı Terminal Oteli 52 milyon 258 bin 265 TL yatırımla inşa edilecek.

Günlük ziyaretçilerin konaklama ihtiyacını karşılamak amacıyla terminal binası içerisinde planlanan 3.Havalimanı Oteli, 102 hava tarafı, 349 kara tarafı olmak üzere 451 odalı olarak tasarlanıyor.

Terminal binası içerisinde kurulması planlanan otel, sektöründeki “Havalimanı Oteli ve Business (İş) Oteli” gereksinimlerini karşılayacak şekilde projelendiriliyor.

Hem hava tarafındaki transfer yolcularının kullanımına hem de kara tarafındaki tüm misafirlere hizmet vermek amacıyla terminal binası giden yolcu katında birbirinden bağımsız iki farklı girişi olacak şekilde konumlanan 3.Havalimanı Oteli projesinde hava tarafı oteli genellikle kısa süreli konaklamalara uygun şekilde daha küçük odalardan oluşurken kara tarafındaki otelde ise daha çok Business yani iş oteli olarak planlanıyor.

6 ayda tamamlanması planlanan 3.Havalimanı Terminal Oteli projesinin inşaat aşamasında 300, işletme aşamasında ise 180 kişiye istihdam sağlaması öngörülüyor. İlerleyen yıllarda ise istihdamın artırılması hedefleniyor.

Terminal Oteli DHMİ ile yapılan ana sözleşmeye uygun olarak 25 yıl süreyle İGA tarafından işletilecek.

11 bin 854,78 metrekare alan üzerinde yükselecek olan otel 3 kat+lobi katı olmak üzere toplam 4 katlı olarak dizayn ediliyor. Toplam 25 bin 705 metrekareden oluşan otelin oda sayısı ise 451.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.