2018'in İlk Yarısında 8 Bin Konut Lansmana Çıktı

2018'in İlk Yarısında 8 Bin Konut Lansmana Çıktı

3dkonut.com’un, 2018 yılının ilk altı ayında İstanbul’da gerçekleşen proje lansmanlarından değerlediği sonuçlara göre, Ocak 2018 – Haziran 2018 arası dönemde toplam 7.855 konutluk yeni proje satışa sunuldu.

A+A-

2018 yılının ilk yarısını satışlardaki durgunluk, kur ve faiz artışları ve genel seçim hareketliliği ile geçiren Türk İnşaat Sektörü, İstanbul’da markalı konut yatırımlarına devam etti. 3DKonut.com sitesinin derlediği verilere göre megakent genelinde Ocak ayından bu tarafa, toplam yatırım değeri 6,2 milyar lirayı bulan 7.855 konutluk yeni proje görücüye çıktı.

 

2017’nin aynı dönemine göre geride olan sektör, gelecekten umutlu!

 

3DKonut.com sitesinin açık kaynaklardan derlediği Ocak-Haziran 2017 dönemine ait lansman verilerine göre, geçen yılın ilk altı ayında İstanbul’da yatırım değeri 11 milyar lirayı bulan 12 bin 600 konutluk yeni markalı konut projesi satışa sunulmuştu.“Rakamlar, geçen yılı aratıyor olsa da, İstanbul’daki inşaatçılar, gelecekten umutlu görünüyor” diyen 3DKonut.com yöneticisi Aybars Görpe, “Türkiye’nin yeni yönetim sistemine geçişi ve seçim belirsizliklerinin ortadan kalkması, olumlu bir hava yarattı. Kurlardaki oynaklığın ortadan kalkıp, kredi faizlerinin de tüketicilerin beklediği seviyelere gelmesiyle markalı konut projelerinde özlenen hareketlilik yeniden başlayacaktır. Aldığımız geri bildirimlere göre firmalar, yeni proje hazırlığında. Eylül-Ekim aylarıyla birlikte İstanbullular, pek çok yeni markalı konut projesi ile tanışacak” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.