2017 Yılında Kira Depozitosu Ne Kadar?

2017 Yılında Kira Depozitosu Ne Kadar?

Depozito, yani güvence bedeli kira sözleşmesinde netleştirildiğinde toplam kaç aylık kira bedelini geçemez?

A+A-

Kira depozito bedeli nasıl hesaplanıyor? 2017 yılında kira depozito bedeli ne kadar oldu?

Kiralık ev arayışınız sona erdi, aradığınız evi buldunuz. Kira sözleşmesi yaparken gündeme depozito bedeli de geliyor ve depozito bedeli ev sahipleri ve yeni kiracıları arasında bazı durumlarda tartışma konusu olabiliyor.

Kira depozitosu nasıl hesaplanıyor?

Depozito, güvence bedeli olarak biliniyor. Gayrimenkul kiralamalarında kiracıların henüz taşınmadan ödedikleri depozito, kira sözleşmesi sona erdikten sonra mülk sahibi tarafından kiracıya geri ödeniyor.

Esasında bir ev sahibinin yeni kiracısından talep edebileceği depozito bedeli kanunla sınırlandırılarak belirlenmiş durumda.

Kira depozitosu nasıl geri alınır?

Bir kiracı, kiraladığı gayrimenkul için en fazla üç aylık kira fiyatı kadar depozito verme hakkına sahip. Ev sahipleri üç aylık kira fiyatı toplamından daha yüksek oranda depozito isteyemiyor.

Bir örnek üzerinden açıklamak gerekirse… 2 bin TL karşılığında bir ev kiralayanlar, ev sahiplerine en fazla 6 bin TL (2.000 x 3) depozito ödeyebiliyor. Kiracı söz konusu evden ayrılma kararı aldığında ise, ev sahibi kira sözleşmesine de aktarılan depozito miktarını herhangi bir maddi zarar ile karşılaşmaması durumunda kiracıya geri veriyor. Ev sahibinin depozitoyu geri iade etme süresi ise, kira sözleşmesinin sonlanmasını takip eden üç aylık dönemi kapsıyor.

Kaynak: zingat.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.