20 İlde Hazine Arazileri Satışa Çıkıyor

20 İlde Hazine Arazileri Satışa Çıkıyor

Atıl durumda bekleyen hazine arazilerinin ekonomiye kazandırılması kararının hükümetin 100 günlük eylem planında yer almasından sonra çalışmalar başladı. İlk etapta 20 ildeki hazine arazileri satış ve kirama yöntemiyle ekonomiye kazandırılacak.

A+A-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk 100 günlük icraat planını açıkladı. Plana göre, kamu taşınmaz yönetime yönelik önemli kararlar alındı.

20 ilde çalışmalar başladı

Aralarında tatil köyü, lojman, sosyal tesis, bina gibi taşınmazların da bulunduğu 20 ilde, Hazine’ye ait tahsisli taşınmazlar satılacak yada kiraya verilecek. Taşınmazların tahsisi kaldırılacak ve Hazine'ye devri yapıalcak. Böylece atıl durumda olan araziler ekonomiye kazandırılacak.

Araziler uygulayıcı kuruluşlara devredilecek

Hazine’ye ait hızla tespit edilen arsa ve araziler turizm ya da sanayi alanı, ticari alan vb. olarak değerlendirmek üzere uygulayıcı kuruluşlara devredilecek. Belirlenecek atıl taşınmazlar arasında çeşitli kamu kuruluşları tarafından daha önce inşaat için tahsis edilen ancak herhangi bir inşaat yapılmayan şehir merkezlerindeki kuruluşlar, lojmanlar ve dinlenme tesislerinin olduğu açıklandı.

13 bin kilometrekare hedefi

Kamunun getirisi yüksek taşınmaz yönetim araçlarından olan tescil harici alanlarla ilgili olarak 13 bin kilometrekare alana yönelik bir hedef konuldu.  Uzmanlar, tescil harici alanların Hazine’ye ait olmakla birlikte tescil edilmeyen alanlar olduğu, bunların atıl vaziyette de olabileceğini ifade etti.

Şehirlere yakın birçok tescil harici alanın olduğunu belirten uzmanlar, Bu alanların konut, turizm, sanayi-ticaret, tarım için kullanıma açılması, kullanan varsa satış ya da kiralamasının yapılmasıyla ilave gelir sağlanabileceği açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.